Acasa  Servicii  Contact  Harta site  Copyright 

Da-i omului un peste si il vei hrani pentru o zi; invata-l cum sa pescuiasca si il vei hrani toata viata

 

Ce este psihoterapia

 

Intrebari frecvente

 

Metode de psihoterapie

 

Articole si Link-uri utile

Va prezentam cateva dintre tehnicile si metodele psihoterapeutice pe care le veti intalni in cabinetul de psihoterapie:

  • Dialogul terapeutic

O metoda de comunicare in care psihoterapeutul stabilesre un climat de incredere si acceptare pentru pacient, relatia psihoterapeutica deblocand potentialul de dezvoltare al pacientului.

  • Identificarea si modelarea adaptativa a schemelor emotionale

Transformarea emotiilor negative in emotii cu caracter adaptativ, in calitati, in avantaje ale personalitatii pacientului

  • Identificarea si modificarea convingerilor disfunctionale

Convingerile clientilor  sunt incarcate de semnificatii subiective, sarcina clientului, insotit de psihoterapeut este de a le descoperi si a le inlocui pe cele disfunctionale cu unele mai adaptate la contextul sau de viata.

  • Tehnici de relaxare

Utilizate de pacient pentru a constientiza modul in care isi traieste stresul sau tensiunile psihologice, ele au rolul de a calma sistemul neurovegetativ (ameliorarea palpitatiilor, scaderea hipertensiunii arteriale, scaderea panicii, combaterea insomniilor, etc.)

  • Tehnici de imagerie dirijata

Metoda prin care pacientul este ajutat de catre psihoterapeut sa-si dirijeze imaginatia conform unui scenariu, avand scopul de a-l invata sa-si mentina confortul  psihologic in situatii pe care le percepe ca fiind dificile.

  • Tehnici de modelare comportamentala

Psihoterapeutul stimuleaza participarea activa a pacientului la rezolvarea propriilor probleme, pacientul dobandind astfel competente pentru a dezvolta noi modele de conduita.

  • Psihoterapie asertiva

Metoda de formare a unor deprinderi si abilitati de relationare interpersonala, care invata pacientii sa-si exprime deschis si adecvat gandurile si sentimentele in diverse situatii de viata.

  • Psihoterapia prin basm

Utilizarea semnificatiilor psihologice inscrise in aceste creatii populare – uneori in creatiile individuale ale pacientului- deschide o cale de interventie asupra problematicii psihologice a pacientului

  • Tehnica Sandplay

O metoda care utilizeaza creativitatea spontana a pacientului, exprimand ceea ce se petrece in viata interioara a acestuia, prin scenele create cu ajutorul figurinelor miniaturale in cutia cu nisip.

  • Analiza de vis

Metoda jungiana care considera psihicul omului un proces continuu; in vis, inconstientul introduce imagini din realitate si le utilizeaza pentru a arata visatorului conditia sa psihologica prezenta, precum si cai de dezvoltare a personalitatii.